اگر کسب و کاری دارید و برای دریافت وجوه از مشتریانتان، از طریق درگاه و لینک پرداخت، یا دستگاههای کارتخوان(پوز) اقدام میکنید، حتما از ضرب الاجل سازمان امور مالیاتی کشور درباره ثبت و تکمیل پرونده مالیاتی در صورت استفاده از درگاه پرداخت اینترنتی و دستگاه پوز مطلع شدهاید. در این مطلب مجله آتیپی، چگونگی تکمیل پرونده مالیاتی را تا مرحله ۴ به صورت تصویری به شما توضیح خواهیم داد.
کد پیش ثبتنام مالیاتی
حدود یک سال پیش یعنی در بهمن ۱۳۹۹،قانونی توسط سازمان امور مالیاتی تصویب شد که بر اساس آن کلیه متقاضیان دریافت درگاه، لینک پرداخت و دستگاه کارتخوان(پوز) میبایست ابتدا نسبت به دریافت کد رهگیری مالیاتی اقدام میکردند.
بر همین اساس، شاپرک نیز اطلاعات کلیه درگاههای پرداخت و دستگاههای کارتخوان ثبت شده را در اختیار سازمان امور مالیاتی قرار داد.
اگر قبلا درگاه پرداخت یا دستگاه کارتخوان دریافت نمودهاید ولی آن را به پرونده مالیاتی خود الصاق نکردهاید، با توجه به ضرب الاجل سازمان امور مالیاتی کشور، سریعا نسبت به اتصال آن اقدام نمایید. همچنین اگر تمایل به دریافت درگاه پرداخت یا دستگاه کارتخوان دارید ابتدا کد رهگیری مالیاتی دریافت و پرونده مالیاتی خود را تکمیل نمایید.
مشاهده درگاهها و کارتخوانهای به نام شما در سامانه مالیات
برای ساخت یا تکمیل پرونده مالیاتی خود کافیست مراحل زیر را قدم به قدم دنبال نمایید.
- وارد سایت https://my.tax.gov.ir/ شوید.
- اگر قبلا حساب کاربری ساخته اید، با وارد کردن کدملی، کلمه عبور و کد امنیتی تصویر، وارد صفحه خود شوید. در غیر اینصورت از زبانه ثبتنام، ابتدا ثبتنام کنید.
- برای ثبتنام به شکل حقیقی، کافیست کدملی و ملیت خود را وارد نمایید.
- برای ثبتنام به شکل حقوقی، شناسه ملی شرکت خود را وارد نمایید.
- پس از وارد کردن اطلاعات ورود، یک کد ۴ رقمی یکبار مصرف برای شما ارسال میشود که بعد از وارد کردن آن، وارد سامانه درگاه ملی خدمات الکترونیک سازمان امور مالیاتی کشور خواهید شد.
راهنمای تصویری ثبت نام در سایت سازمان امور مالیاتی کشور
تعریف پرونده
هر کسب و کاری که توسط شما ثبت شده باشد، با عنوان «پرونده» در این سامانه نمایش داده میشود.
- برای مشاهده پروندههای فعال خود به بخش «پروندههای الکترونیک» وارد شوید.
- در صورتی که در بخش پروندههای الکترونیک، پروندهای مشاهده نمیکنید، یعنی میبایست نسبت به ساخت پرونده اقدام نمایید. کافیست از طریق گزینه «ایجاد پرونده مالیاتی» نسبت به ساخت اولین پرونده خود اقدام نمایید.
- در صورت وجود پرونده، از طریق گزینه «جزئیات پرونده»، وارد پرونده مربوطه شوید و در بخش «ورود و ویرایش» تغییرات موردنیاز را در پرونده اعمال نمایید. ممکن است پرونده شما نواقصی داشته باشد که با رنگ قرمز در آن پرونده مشخص شده است. با کلیک بر روی هر پیام قرمز، در بخش نیازمندیها، نواقص مربوطه در صفحه دیگری باز میشود و میتوانید آنها را تکمیل کنید.
- پس از تکمیل تمامی نواقص و موارد ذکر شده، وضعیت پرونده شما به وضعیت «ثبت نام کامل و استفاده از خدمات مالیاتی» تغییر خواهد کرد. برای مشاهده وضعیت خود کافیست در بخش «وضعیت پرونده» آخرین تغییرات پرونده خود را مشاهده نمایید.
ساماندهی پذیرندههای بانکی
- برای مشاهده درگاههای پرداخت و دستگاههای کارتخوانی که به نام شما ثبت شدهاند کافیست وارد بخش «ساماندهی پذیرندههای بانکی» شوید.
- جهت اتصال
درگاهها و دستگاههای کارتخوان به پرونده مالیاتی، گزینه الصاق را انتخاب نمایید.
با انتخاب الصاق، لیست پروندههای فعال شما نمایش داده خواهد شد و از میان آنها
میتوانید پرونده مربوطه را انتخاب نمایید.
- اگر درگاه پرداخت یا دستگاه کارتخوانی دارید که غیرفعال است و در آینده هم قصد استفاده از آن را ندارید، میتوانید با انتخاب گزینه «درخواست غیر فعال سازی»، آن را غیرفعال نمایید.
- در صورتی که تمایل به غیرفعالسازی درگاه پرداخت یا دستگاه کارتخوانی داشتید حتما قبل از تایید نهایی، جوانب امر را کاملا بررسی نمایید، چون پس از کلیک بر دکمه تایید نهایی، امکان انصراف و ویرایش درخواست شما وجود ندارد!
- با توجه به اینکه فرآیند همگامسازی درگاههای پرداخت و کارتخوانهای ثبت شده به نام افراد، بین شاپرک و سامانه مالیات، به مرور انجام میشود، ممکن است در حال حاضر تمامی درگاههای پرداخت و دستگاههای کارتخوان ثبت شده به نام شما در این سامانه موجود نباشد.