خرید و فروش وبمانی با دستور معاون اول رئیس جمهور ممنوع شد! اگر تا به حال نام وبمانی به گوشتان نخورده، با وبلاگ آتیپی همراه باشید تا با این سیستم پرداخت الکترونیکی ممنوعه(!) بیشتر آشنا شوید.
وبمانی چیست؟
وبمانی (Web Money) یک سیستم پرداخت آنلاین بین المللی است که امکان انجام تراکنشهای مالی را بدون نیاز به هیچ حساب بانکی یا کارت اعتباری و در کوتاهترین زمان ممکن فراهم میکند.
سیستم پرداخت آنلاین وبمانی در سال ۱۹۹۸ در روسیه و در پی بحران پرداخت تاسیس شد و بنابر آمار اعلام شده، این شرکت بیش از ۳۶ میلیون کاربر داشته و بیش از ۱۰۰,۰۰۰ پرداخت روزانه در آن انجام میشود.
فرآیند ایجاد حساب
هنگامی که نرمافزار وبمانی را نصب میکنید، حسابی برای شما ایجاد کرده و فایلی حاوی کد حساب برای شما ارسال خواهد شد. هنگام دسترسی به حسابتان به این کد نیاز پیدا خواهید کرد. پس از ساخت حساب یک شناسه منحصر به فرد وبمانی یا WMID دریافت خواهید کرد که ارسال یا دریافت پول از طریق این شناسه انجام میشود.
هر کاربر وبمانی دارای حساب یا سطح کاربری منحصر به خود است که اصطلاحا پاسپورت نامیده میشود و بر اساس اطلاعات شخصی ارائه شده توسط کاربر صادر میشود. بر اساس پاسپورتی که کاربر در اختیار دارد، برای میزان تراکنشهای ماهانه و موجودی حساب باید سقف به خصوصی را رعایت نماید. عدم رعایت این قوانین ممکن است باعث بسته شدن اکانت شخص شود.
انواع حسابها:
- الیاس (Alias WM)
- فرمال (Formal WM)
- اینیشیال (Initial WM)
- پرسونال یا شخصی (Personal WM)
وبمانی چه کاربردی دارد؟
- خرید از برخی سایتهای اینترنتی(مانند Aliexpress، Bangood، Resello و ..)
- خرید ارز دیجیتال
- شارژ حسابهای مختلف اینترنتی
- خرید انواع گیفت کارت بازیهای اینترنتی
انواع ارز قابل شارژ
انواع ارز قابل شارژ در کیف پولهای وبمانی به شرح زیر است:
- کیف پول WMR بر مبنای روبل روسیه
- کیف پول WMEبر مبنای یورو
- کیف پول WMB بر مبنای روبل بلاروس
- کیف پول WMG بر مبنای طلا
- کیف پول WMZ بر مبنای دلار آمریکا
- کیف پول WMK بر مبنای تنگ قزاقستان
- کیف پول WMV بر مبنای دانگ ویتنام
- کیف پول WMU بر مبنای هریونیا اکراین
- کیف پول WMX بر مبانی بیت کوین (هر WMX معادل ۰.۰۰۱ بیت کوین است)
- کیف پول WMH بر مبنای بیت کوین کش
- کیف پول WML بر مبنای لایت کوین
چند نکته مهم:
- نکته مهمی که در تعاملات مالی در وبمانی وجود دارد این است این سیستم پرداخت به صورت مستقیم با بانکهای بین المللی تعامل ندارد و شما برای خرید دلار وبمانی و یا فروش ارز وبمانی با استفاده از ریال، باید از صرافیهای آنلاین و معتبر کمک بگیرید.
- نقل و انتقالات مالی در این سیستم، با سرعت و امنیت بالا انجام میشود، اما غیرقابل شناسایی وغیرقابل بازگشت است.
- ارزش هر وبمانی همواره برابر ۱ دلار است و نوسان نمیکند. از این جهت وبمانی جزء ارزهای فیات محسوب میشود.
(ارز فیات به واحد پولی گفته میشود که دولتها آن را منتشر میکنند، اما پشتوانه فیزیکی (مانند طلا ، نقره) ندارد.)
- برای تراکنشهای روزانه زیر ۱۰۰ دلار نیازی به تایید هویت نیست، اما برای مبالغ بیشتر از این مقدار، کاربر میبایست حساب خود را به فرمال ارتقا دهد.
ممنوعیت وبمانی در ایران
روز سهشنبه ۱۹ بهمن ۱۴۰۰، شاپرک به دستور معاون اول رئیس جمهور، در ابلاغیهای خطاب به شرکتهای پرداختیار از جمله آتیپِی اعلام کرد تا در اسرع وقت نسبت به مسدود نمودن درگاههای پرداخت وبمانی اقدام نمایند.
در متن این ابلاغیه آمده است: «با استناد به دستور معاون اول رئیسجمهور و ابلاغ موارد از طرف بانک مرکزی به اطلاع میرساند، خریدوفروش وبمانی با استفاده از ابزارهای شبکه پرداخت ممنوع است. لذا ضرورت دارد ضمن ابلاغ فوری ممنوعیت مذکور به پذیرندگان پشتیبانیشده، پایش جامعی بر رفتار و تراکنشهای مربوطه اعمال و درگاههای مختلف مسدود شوند و گزارش اقدامات انجامشده به این شرکت ارسال شود.»
دلیل اصلی اتخاذ این تصمیم اعلام نشده اما میتوان حدس زد که استفاده از این ارز غیرقابل شناسایی، یکی از ابزارهای علاقهمندان به ارز دیجیتال جهت شارژ حساب صرافیهای بینالمللی بوده است.