واریز اشتباه

یکی از نگرانی‌های همه ما در هنگام انجام تراکنش، درج شماره حساب یا شماره کارت اشتباه و در نتیجه واریز اشتباه وجه به حساب دیگری و چالش‌های عودت وجه است!

در این مقاله با آتی‌پی همراه شوید تا بدانید اگر روزی بر اثر سهل انگاری و اشتباه، تراکنش انجام دادید، چطور مبلغ مورد نظر را پس بگیرید!

قصه‌ای به نام تراکنش اشتباه و دردسرهای عودت وجه

بعد از واریز اشتباه وجه، در اولین قدم به بانک مقصد مراجعه کنید و با ارائه کارت شناسایی معتبر به یکی از کارمندان بانک، اطلاع دهید که یک تراکنش اشتباه انجام داده اید؛ ذکر این نکته الزامی است که بانک از نظر حقوقی، مسئولیتی در قبال تراکنش اشتباه شما ندارد. پس چاره کار چیست؟

از کارمند بانک خواهش کنید تا با فردی که مبلغ را به اشتباه برای ایشان واریز کرده‌اید تماس بگیرد و اتفاق پیش آمده را شرح داده و درخواست عودت وجه را مطرح نماید.

مصالحه

در صورتی که کارمند بانک موفق به برقراری تماس با  فرد مذکور شد، بهترین راه، مصالحه می‌‌باشد. با ادبیاتی محترمانه از فرد بخواهید که شماره کارت شما را بگیرد و پول را جا‌به‌‌جا کند.اگر او راضی به پرداخت مبلغ نشد؛ شاید بتوان با وعده پرداخت مبلغی به عنوان مژدگانی وی را ترغیب به عودت وجه کرد.

راه‌های قانونی عودت وجه

اقدام قانونی

در صورتی که فرد دریافت کننده وجه راضی به استرداد مال نشد، چاره‌ای جز حضور در دادگاه و شکایت نیست!  فرد مالباخته می‌تواند با مراجعه به شورای حل اختلاف یا دادگاه، با استناد به فیش‌های واریزی، نسبت به پس گرفتن وجه خود اقدام کند.

چند نکته

·        فرد مالباخته باید اثبات کند که دارایی‌اش کم و فرد دریافت کننده به ناحق دارا شده است. فرد در دادخواست شکایت می تواند از بانک مقصد و مشتری با هم ادعای دعوی کند. زیرا بانک مقصدی که تراکنش‌های مالی فرد دوم در آن انجام می‌شود، نماینده قانونی فرد دریافت کننده وجه اشتباهی می‌باشد و در نتیجه باید در مراحلی که به اثبات تراکنش اشتباهی ختم می‌شود، پاسخگو باشد.

·        همچنین امکان دارد، دو نفر با هم مشکل مالی داشته باشند و فرد اول بخواهد با استفاده از این شیوه و مطرح کردن ادعای دروغ، دوباره صاحب مال خودش شود و سعی در فریب بانک و دادگاه داشته باشد. بنابراین واریز اشتباه وی باید اثبات شود.

·        اتفاق دیگری که ممکن است رخ دهد این است که فردی حساب شخصی را هک کرده یا فیشینگ انجام داده باشد و به علت اینکه از قانون فرار کند، پول را به حساب فرد سومی ریخته و با گرفتن اطلاعات تماس، فرد را مجبور به عودت وجه کند.

قانون در هر حالتی با اثبات ادعای فرد شاکی برای بازگردان مال از او حمایت می‌کند. حتی در مدت زمانی که طول کشیده ادعا فرد اثبات شود و دوباره پول به صاحب اصلی آن برگردد اگر به مال سودی هم تعلق گرفته باشد؛ قانون اصل و فرع مال را به فرد بازخواهد گرداند.

راه‌های عودت وجه

سخن پایانی

درست است که مال حلال جای دور نمی‌رود و با شکایت به مراجع قانونی می‌توان این حق را بازپس گرفت. اما طی کردن روند دادرسی و رفت و آمد به دادگاه، فرآیندی زمان‌بر و عمدتا فرسایشی است. به همین دلیل حتی اگر پول واریز شده مبلغ زیادی هم نباشد، قطعاً دردسرهای عودت وجه در صورت امتناع شخصی که پول به حسابش واریز شده، شما را از پیگیری منصرف خواهد کرد. پس شاید بهتر باشد در هنگام جابه‌جایی‌های بانکی و واریز وجه به حساب دیگران کمی دقت و تمرکز خود را بالا ببرید و با آرامش بیشتری این کار را انجام دهید.

پست های مرتبط

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *